Sleva na všechny skladové produkty 50 % Výprodej Pánové   Dámy
Zima a mráz vlasům neprospívá. Vzduch vysušuje pokožku hlavy a čepice zase vytváří nežádoucí rozcuch a elektrizující vlasy. Máme pro vás ale pár rad,  díky kterým budete vypadat skvěle za každého počasí. A pozor, tyto tipy mohou využít jak muži, tak ženy.

4 tipy, jak v zimě pečovat o vlasy

Hydratujte

Hydratace je důležitá. Zvlášť totiž v chladném a suchém zimním počasí dostávají vaše vlasy a pokožka hlavy zabrat. Při nižších teplotách se snižuje tvorba mazu na pokožce hlavy a vaše vlasy vypadají slabě, jsou suché a mohou se lámat. A tak v mrazivém počasí přichází na pomoc kondicionér na vlasy nebo různé masky a zábaly na vlasy.  Za jejich používání se rozhodně nemusíte stydět, získáte totiž zdravé a pevné vlasy, se kterými každého okouzlíte.

Vlasy nemyjte denně

Časté mytí vlasům neprospívá. Ideální je umývání asi 2-3x týdně. Pokud to jde. Pokud ale chodíte skoro každý den do posilovny, kde se spotíte, zřejmě si vlasy budete muset umývat častěji. Potřeba mytí vlasů závisí na jejich délce, typu nebo zátěži, příliš časté mytí ale může vlasy vysušovat a poškozovat. Zvláště v zimě, kdy je okolní prostředí už tak dost suché.

Zabraňte elektrizování vlasů

Zima bez čepice není pořádná zima? Ale co pak ty vlasy? Ty pak elektrizují a jsou rozčepýřené. A to především v důsledku kombinace suchého prostředí a vlněných čepic. Vlasy jsou dehydratované a více náchylné na elektrizování. Pomocí bezoplachových masek nebo sprejů můžete vytvořit na vlasech tenký film, který při tření čepice o vlasy zabrání elektrizování.

Vsaďte na vitamíny

Připravte se na příchod zimy a mrazu s dostatečným předstihem. K posílení vlasů vám pomůžou vitamíny a je jich celá řada. Buď můžete navštívit lékárnu a vybrat si vitamíny tam nebo si pořiďte šampony a kondicionéry, které zaručují pořádný přísun potřebných vitamínů. A jaké to jsou?
  • Vitamín A podporuje tvorbu mazu. A ten potřebujete, abyste neměli suché vlasy, které jsou náchylné na lámání nebo padání.
  • Vitamín B6 podporuje růst vlasů a navíc má blahodárný vliv na oběh krve.
  • Vitamín B12 je dalším vitamínem, jehož nedostatek způsobuje ztrátu vlasů. Přitom jejich sílu můžete snadno podpořit.
  • Vitamín E je na první pohled nenápadným činitelem, ale dělá toho hodně. Má vliv na správný oběh krve, a tak jsou vlasové kořínky dostatečně vyživovány.
  • Zinek urychluje regeneraci buněk a podporuje růst vlasů

Podělte se s přáteli o inspiraci

Kategorie článku



Podobné články z kategorií

Jak nosit a starat se o roušku?

Jak nosit a starat se o roušku?

Přečtěte si, jak roušku nosit a jak se o ni starat. Proč je bavlněná rouška s kapsou lepší než jednorázová ústenka?
26.3.2020
Nepodceňujte v létě péči o pleť

Nepodceňujte v létě péči o pleť

Každá pleť potřebuje alespoň trochu péče. Jak se o pokožku v létě starat?
22.7.2019
Jak vyzrát na pocení?

Jak vyzrát na pocení?

Znáte tipy, jak zmírnit tolik nepříjemné pocení? My ano!
19.5.2019
Spíte nazí? Možná byste měli

Spíte nazí? Možná byste měli

Pyžamo vás škrtí? Tak je nenoste. Spaní bez něj má totiž spoustu výhod.
17.4.2019